2008. április 14., hétfő

Boglyas Kata

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 15 dkg cukor, 5 egész tojás, 1/2 sütőpor, tejföl, 1 csomag vaníliás cukor zsír, porcukor. Töltelék: 20 dkg dió, 5 evőkanál baracklekvár v. málnalekvár, 10 dkg cukor, 1 evőkanál rum v. rumeszencia.
Elkészítés: A liszt közepére ütjük a tojássárgáját, margarinnal, sütőporral, cukorral, tejföllel kemény tésztát gyúrunk, amelyet kétfelé osztunk. Az egyik felét kinyújtjuk, kizsírozott tepsibe tesszük, rárakjuk a tölteléket: a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukorral, a darált dióval, lekvárral és rummal jól elkeverjük. Ráöntjük a tepsiben levő tészta tetejére, és a tészta másik felét egyenletesen, nagy lyukú reszelőn ráreszeljük. Közepes tűzön sütjük, ha kihűlt, kockákra vágjuk, és megszórjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...