2008. április 8., kedd

Csikós tokány



Hozzávalók:
70 dkg sertéslapocka
20 dkg vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál pirospaprika
1 kis sűrített paradicsom, vagy 1 nagyobb paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma

2 zöldpaprika
2 dl tejföl
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld

Elkészítése:
A szalonnát kis kockákra vágjuk és mikróban 2-3 perc alatt kisütjük a zsírját.
A szalonnazsírban félig megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
Beletesszük a pirospaprikát, majd hozzákeverjük a korábban csíkokra vágott húsokat.
Kicsit sütjük amíg ki nem fehéredik, majd hozzátesszük a sűrített paradicsomot 2 dl vizet és megsózzuk. Majd beletesszük a szétnyomott fokhagymát.
Fedő alatt pároljuk.
Ha a hús kicsit kezd megpuhulni hozzátesszük az összevágott zöldpaprikát, petrezselymet.
Ha a hús kész hozzátesszük a tejfölt, a szalonnát.
Majd összeforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...