2008. április 10., csütörtök

Csirke fokhagymas szoszban

Barmely reszebol keszitheto,de a legfinomabb a mellbol.
Hozzavalok:
-fel csirke(vagy 2 mell)
-1 kis fej fokhagyma
-1-2 husleves kocka
-oliva olaj
-apritott petrezselyem zold
-so
-bors
-majoranna
Elkeszitese:
A csiret feldaraboljuk reszeire(melett egyben hagyjuk),Soval,borsal,majorannaval fuszerezzuk,majd olajon hirtelen megpiritjuk szep rozsaszinre mindegyik oldalat a husoknak.Keves vizet ontunk ala,belemorzsoljuk a husleves kockakat,nehany fokhagyma gerezdet teszunk melle egyben(megpucolva) es fedo alatt,ha szukseges neha vizet ala ontve keszre paroljuk.Amikor kesz ,elomelegitett talra teszuk,a visszamarado levet leszurjuk,a fokhagymat atpreseljuk a szuron,Hozza adjuk az apritott petrezselyem zoldet,atforraljuk es ezzel a level a hust leontjuk.Koretnek vajon piritot mogyoro burgonyat adunk hozza,esetleg parolt zoldseges rizst.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...