2008. április 10., csütörtök

Csirke-ragu

Szép, fiatal csirkét feldarabolunk, lábasba zsírban apróra vágott zöldpetrezselymet párolunk, a csirkét beletesszük, fedő alatt lassan gőzöljük. Különféle fiatal zöldségfélét, úgymint: karalábét, petrezselymet, sárgarépát, zöldborsót, karfiolt kockára, vagy metéltre vágva a csirkéhez adunk. Közben kevés vizet öntögetünk alája mindaddig, míg megpuhul úgy a hús, mint a zöldségféle. Akkor zsírjára hagyjuk sülni, de megpirulnia nem szabad. Nyolc dkg vajat, három tojássárgáját, kevés sót jól kikeverünk, adunk hozzá három kanál lisztet, három kanál tejfelt és a három tojás habját. A csirkehúst a zöldséggel együtt tűzálló edénybe tesszük (amibe asztalra is adjuk), ráöntjük a már elkészített mártást, és fél órára sütőbe tesszük, míg megpirul.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...