2008. április 10., csütörtök

Csirke-ragu

Szép, fiatal csirkét feldarabolunk, lábasba zsírban apróra vágott zöldpetrezselymet párolunk, a csirkét beletesszük, fedő alatt lassan gőzöljük. Különféle fiatal zöldségfélét, úgymint: karalábét, petrezselymet, sárgarépát, zöldborsót, karfiolt kockára, vagy metéltre vágva a csirkéhez adunk. Közben kevés vizet öntögetünk alája mindaddig, míg megpuhul úgy a hús, mint a zöldségféle. Akkor zsírjára hagyjuk sülni, de megpirulnia nem szabad. Nyolc dkg vajat, három tojássárgáját, kevés sót jól kikeverünk, adunk hozzá három kanál lisztet, három kanál tejfelt és a három tojás habját. A csirkehúst a zöldséggel együtt tűzálló edénybe tesszük (amibe asztalra is adjuk), ráöntjük a már elkészített mártást, és fél órára sütőbe tesszük, míg megpirul.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...