2008. április 14., hétfő

Csirkemáj fokhagyma mártásban

600 g csirkemáj, 100 g szárnyaszsír, 20 g vaj, 3 gerezd fokhagyma, 20 g liszt, szerecsendió, tej, só.

A megmosott, lecsepegtetett májakat kisütjük a forró zsírban. Közben a vajjal és a liszttel világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a sóval szétzúzott fokhagymát, csipetnyi szerecsendióval ízesítjük, majd felengedjűk annyi tejjel, hogy mártás sűrűségű legyen. A kisült csirkemájakat összeforraljuk a mártással, és azonnal sós krumplival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésszűzpecsenye karfiolpürével

Hozzávalók 4 személyre: 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a körethez: 1 db karfiol, 5 dkg parmezán sajt, 2 evőkanál tej...