2008. április 10., csütörtök

Édes-savanyú pulykatokány

Hozzávalók: 50 dkg filézett pulykamell, 1 doboz ananászkonzerv, 1-2 szál újhagyma, 2 db paradicsom, 2 db paprika, 2 evőkanál szójaszósz, 1 mokkáskanál ecet, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál ketchup, 1 dl kukoricaolaj, só, őrölt fehér bors, gyömbér
Elkészítése:
A megmosott pulykamellet felcsíkozzuk, kevés szójaszósszal összekeverjük, előhevített kukoricaolajon elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a kockákra vágott ananászt, paprikát, paradicsomot és a felkarikázott újhagymát. Ízesítjük mézzel, ecettel, ketchuppel, őrölt fehér borssal, gyömbérrel. Kevés ananászlevet aláöntve együtt készre forraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...