2008. április 15., kedd

Diplomata Krémes

Tészta Hozzávalók:
 
7 tojás sárgája,
20 dkg porcukor,
8-9 evõkanál vizet,
20 dkg liszt,
1 evõkanál kakaó,
1 sütõpor,
A tojást, a porcukrot, és a vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, és a sütõport. Majd nagy tepsibe tesszük és sütjük.
Krém Hozzávalók:
4 csomag vanília puding,
2 csomag vaníliás cukor
10 evõkanál porcukrot
1 l víz
7 tojás fehérje
5 evõkanál porcukor
A pudingot, a vaníliás cukrot, a porcukrot, 1 liter vízzel felfõzzük. A tojás fehérjét és a porcukrot felverjük kemény habbá. A habot hozzáadjuk a meleg pudinghoz. Finoman összekeverjük és rákenjük a tésztára, majd 5 percre visszatesszük a sütõbe, utána teljesen kihûtjük.
Hab Hozzávalók:

 
4 dl tejszín
habfixáló,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evõkanál porcukor.
A tejszínt a vaníliás cukorral és aporcukorral kemény habbá felverjük, majd a kihûlt tészta tetejére kenjük.
Díszítés:
Csoki darát vagy reszelt csokit szórunk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...