2008. április 12., szombat

Diós, kávékrémes ostyatorta


Hozzávalók:

A tésztához:
1 csomag készen kapható ostyatortalap (ennek csak az egyharmada kell)
3 evőkanál zsemlemorzsa
20 dkg darált dió
25 dkg kristálycukor (valódi barna cukor is lehet)
4 db tojás
A krémhez:
25 dkg Rama Sütőmargarin
1 evőkanál darált kávé (neszkávé is lehet)
3 evőkanál erős feketekávé
2 db tojássárgája
25 dkg porcukor (porrá őrölt valódi barna cukor is lehet)
A tetejére:
egy maréknyi pirított, durvára vágott dió
Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd tovább verve apránként beledolgozzuk a cukrot. A tojássárgáját egyenként hozzáadjuk, és a diót meg a morzsát laza mozdulatokkal beleforgatjuk. Egy közepes (35x45 cm-es) tepsi alját 2 ostyatortalappal kirakjuk, ezt pedig a diós masszával egyenletesen bevonjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 20 perc alatt megsütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük – majd megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Ezalatt a krémhez a puha margarint a porcukorral jól kikeverjük, és a tojássárgájával gazdagítjuk. A kétféle kávéval ízesítjük, végül a torta tetejére kenjük. Pirított, majd durvára tört dióval meghintjük és dermedni hagyjuk. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...