2008. április 8., kedd

Gulyásleves


Hozzávalók:

50 dkg marhalábszár

3 db sárgarépa

2 db petrezselyemgyökér

1 kis darab karalábé

1 kis darab zellergumó

1 kisebb zöldpaprika

1 kisebb paradicsom

1 szál zellerzöld

4 db krumpli (lehet több is)

1 db vöröshagyma

Zsír, só, bors, köménymag, pirospaprika

1 tojás, liszt.

Az apró kockára vágott hagymát a zsíron megdinsztelem, hozzá adom a paprikát, kockára vágott húst, és tovább párolom. Majd beleteszem a zöldséget, amit kb. 2cm hosszú, vékony hasábokra vágtam. Belerakom a fűszereket, és tovább főzöm, mint a pörköltet. 2 - 3 részletbe adom hozzá a megfelelő mennyiségű vizet (kb. 2 l). Hozzáadom az egész zöldpaprikát, paradicsomot, és a zellerzöldet, és lassú tűzön főzöm.

Mikor a hús már majdnem kész, beleteszem a kockára vágott krumplit, ha az is megfőtt, beleszaggatom az apró galuskát.

Nincsenek megjegyzések:

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...