2008. április 17., csütörtök

Habos túrós


30 dkg cukor, 20 dkg margarin, 35 dkg liszt, 5 tojás, 1 vaníliás cukor, citromhéj, 60 dkg tehéntúró, 2 dl tejföl, 30 dkg porcukor, 1 csomag mazsola, 3 dkg búzadara, zsemlemorzsa
15 dkg cukrot, 20 dkg margarint, 35 dkg lisztet, 2 tojást, 1 vaníliás cukrot összedolgozzuk, két részre osztjuk. Kikent tepsibe helyezzük az egyik kinyújtott lapot, megszórjuk zsemlemorzsával.


A 60 dkg tehéntúrót, 2 dl tejfölt, 15 dkg porcukrot, 3 tojás sárgáját, 1 csomag mazsolát, 3 dkg búzadarát, reszelt citromhéját összedolgozzuk, rákenjük az alsó lapra. Kinyújtjuk a másik lapot, betakarjuk vele a tölteléket, megszúrkáljuk, takarék lángon sütjük.3 tojás fehérjét, 15 dkg porcukrot kemény habbá verjük és a majdnem kész süteményre terítjük. Már csak addig sütjük, míg a fehérje rózsaszínt kap.Nagyon finom kiadós sütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...