2008. április 21., hétfő

Tonhalas tészta

Hozzávalók :
15-20 dkg kagylótészta
1 db aprított tonhal konzerv
1 doboz paradicsompüré
1 negyed citrom leve
1 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
só, bors, oregano, kakukkfű, babérlevél
A tésztát kifözzük.
A vöröshagymát apóra vágjuk, megdinszteljük. Hozzáadjuk a tonhalkonzervet ( én szűrőn leszűrtem és olaj nélkül tettem hozzá ). Beletesszük a paradicsompürét is. Kb. 0.5 – 1 dl vizet adunk hozzá,hogy szósz sűrűségű legyen. A negyed citromot belecsepegtetjük,fokhagymát belenyomjuk. Íesítjük sóval, borssal, oreganoval, kakukkfűvel és 1 db babérlevél.
A végén összekervjük a szószt a tésztával. Reszelt sajttal tálaljuk vagy megszórjuk sajttal és a sütőben rápirítjuk. Kagylótésztával a legjobb mert abba tud „beleülni” a szósz.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...