2008. április 8., kedd

Újházy tyúkhúsleves


3 kg tyúkhús, 30 dk sárgarépa, 20 dkg gyökér, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 10 dkg gomba, 10 dkg hagyma, 20 dkg karfiol, 15 dkg zöldborsó, 3 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 csomó petrezselyemzöld, só, kb. 30 szem bors, darabka gyömbér.A tyúkhúst szép darabokra osztom, megmosom és hideg vízben felteszem fõni. Mikor felforrt, leszedem a habját. Utána hozzáadom a tisztított zöldségeket és a fûszereket, majd sózom. Kis lángon (takarék) fõzöm. Mikor a tyúk megfõtt, kicsontozom és a húst csíkokra vágom. A levest átszûröm. A zöldségeket vékonyan felszeletelem. A zöldsékeket, a húst és a levesbetétet levesestálba teszem és felöntöm a forró levessel. Apróra vágott petrezselyemzölddel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Krémsajtos máktorta

Hozzávalók: a piskótához: 25 dkg darált mák, 5 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütőpor; a kré...