2008. április 11., péntek

Körözött


Hozzávalók:
25 dkg juhtúró25 dkg Ráma margarin1 cs. újhagyma (vagy 1 kisebb vörös-, illetve lilahagyma)1 kávéskanál pirospaprika1-2 evőkanál tejfölegész vagy őrölt kömény

Elkészítés:
A margarint krémesre keverjük, hozzáadjuk a juhtúrót, az apróra vágott hagymát, a pirospaprikát, a köményt, mellyel szintén jól elkeverjük. Hogy jól kenhető legyen a tejföllel - esetleg sörrel - lazítjuk. Egy-két órara a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...