2008. április 11., péntek

Körözött


Hozzávalók:
25 dkg juhtúró25 dkg Ráma margarin1 cs. újhagyma (vagy 1 kisebb vörös-, illetve lilahagyma)1 kávéskanál pirospaprika1-2 evőkanál tejfölegész vagy őrölt kömény

Elkészítés:
A margarint krémesre keverjük, hozzáadjuk a juhtúrót, az apróra vágott hagymát, a pirospaprikát, a köményt, mellyel szintén jól elkeverjük. Hogy jól kenhető legyen a tejföllel - esetleg sörrel - lazítjuk. Egy-két órara a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...