2008. április 9., szerda

Kukoricás, borsós rizs


Hozzávalók:
1 pohár rizs
1 kukorica konzerv
1 kis zöldborsókonzerv
1 db füstölt hús kocka
só, olaj
A rizst megmosom, szűrőben jól lecsepegtetem, egy lábasban olajat hevítek, üvegesre pirítom benne a rizst. Leszűröm egy pohárba a kukoricakonzervet, meg a zöldborsót, és kiegészítem vízzel annyira, hogy 2 pohárnyi legyen. Ezzel felöntöm a rizst.. Beleteszek egy füstölt hús kockát egy kis Vegetát, és ha nem elég sós, még egy kis sót. Ha már kezdi elfőni a levét, belekeverem a kukoricát meg a borsót, párperc után elzárom alatta a tűzhelyet, és jól lefedve hagyom, hogy készre párolódjon. Ez a rizsköret nagyon finom, gazdag, gyakran készítem ünnepi alkalomra, mert jól megy hozzá mindenféle hús.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...