2008. április 9., szerda

Kukoricás csirkemell

Hozzávalók:
 40 dkg kicsontozott csirkemell, 1 db konzerv csemege kukorica, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg főzőmargarin, 1 dl tejföl, 1 csapott evőkanál ételízesítő 1-1 teáskanál liszt és currypor A csirke mellett csíkokra vágom, a kukoricát leszűröm, a kukorica levét a liszttel és a tejföllel simára keverem, a hagymát finomra aprítom. A főzőmargarint serpenyőben felolvasztom, a hagymát üvegesre pirítom. Ezután hozzáadom a csirkemell csíkokat, és továbbra is fedetlenül pirítom. Ha már minden húsdarab átsült, meghintem a fűszerekkel és ráöntök 1/2 dl vizet. Fedő alatt 15 percig párolom, ezután ráöntöm a kukoricát és a lisztes-tejfölös levet. Jól összekeverem, és fedő nélkül jól összeforralom. Végül a fedőt ráteszem, és 10 percig hagyom állni, csak azután tálalom. Mazsolás rizs, vagy párolt rizs illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...