2008. április 8., kedd

Kaszinótojás


Hozzávalók: 6 tojás, 10 dkg kenőmájas, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál mustár, só, őrölt bors, apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, a héját leszedjük, kettévágjuk. A sárgáját kiemeljük, villával összetörjük, majd a tejföllel meg a mustárral simára keverjük. Hozzáadjuk a kenőmájast, sóval, őrölt borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A jól kikevert májas tölteléket a fél tojásfehérjék üregébe halmozzuk, tetejét retekkarikákkal díszítjük és a megtöltött tojásokat franciasalátára ültetjük. Hűtve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésszűzpecsenye karfiolpürével

Hozzávalók 4 személyre: 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a körethez: 1 db karfiol, 5 dkg parmezán sajt, 2 evőkanál tej...