2008. április 9., szerda

Mézes csirke


Hozzávalók: 1 csirke, 4 evőkanál folyékony méz, 1 evőkanál csípős mustár, 1 teáskanál curry, 1 dl fehérbor, só, bors, olajElkészítés: A kettévágott csirkét bedörzsölöm sóval, borssal. Összekeverem a mézet, mustárt és a curryt. Alaposan a csirkébe masszírozom, ha jut, a bőre alá is teszek. Vékonyan kiolajozott tepsibe teszem a pipit, aláöntöm a bort, és fólia alatt puhára párolom, majd a fólia nélkül gyönyörű pirosra sütöm. A végén nagyon figyelem, a levével gyakran öntözöm, mert ilyenkor már könnyen megég. Mennyei eledel.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...