2008. április 14., hétfő

Pulykacomb tejszínes gombamártásban

Hozzávalók

2 nagy pulykacomb
20 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 evőkanál liszt
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál olaj
csipetnyi cukor

őrölt bors

A pulykacombokat félbevágom, így négy húsdarab lesz belőlük. Mindkét oldalukat megsózom. A hagymát finomra vágom. A gombát megtisztítom, és felszeletelem. A petrezselymet finomra aprí-tom. A tejszínt a tejföllel, a liszttel meg fél deci vízzel simára keverem. Elkészítése: a hagymát az olajon megfonnyasztom, majd a húsdarabok mindkét felét megpirítom rajta. A gombát rászórom, megsózom, megborsozom, és fél pohár vizet öntök alá. Fedő alatt, saját levében puhára párolom. A puha húst a serpenyőből kiemelem, és félreteszem. A lisztes-tejfölös tejszínt kevergetve a gombás szaftba csorgatom, és mártás suruségure főzöm. Csipetnyi cukorral meg a petrezselyemmel elkeverem, a húst visszateszem bele, és még egyet rottyantok rajta. Főtt burgonyával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...