2008. április 11., péntek

Rántott pontyfilé


Hozzávalók:1 db ponty, só
a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
a sütéshez: olaj

Elkészítés:
A pontyot megtisztítjuk, a gerinccsont mellett mindkét oldalon bevágva kifilézzük. Két szép, egybefüggő szeletet kapunk, melyet sűrűn beirdalunk, (a bőrös részére fektetve, késsel nagyon sűrűn bevagdossuk úgy, hogy halljuk, ahogyan az apró szálkák recsegnek, de a hal bőrét ne vágjuk át), majd a beirdalt halat nagyobb darabokra vágjuk.  A haldarabokat besózzuk, egy kis ideig állni hagyjuk, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk, és bő olajban aranysárgára sütjük. Hasábburgonyával, majonézzel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...