2008. április 11., péntek

Resztelt csirkemáj


Hozzávalók:
1/2 kg csirkemáj2 fej vöröshagyma1 gerezd fokhagyma5 dkg zsírÍzlés szerint:pirospaprikaőrölt borsmajorannaErős Pistasó

Elkészítés:
A csirkemájat megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A felforrósított zsíron a félfőre vágott (először félbevágjuk, majd karikára szeleteljük) vöröshagymát megdinszteljük. A tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával, rátesszük a csirkemáj csíkokat, az apróra vágott fokhagymát, sóval, majorannával, őrölt borssal, - aki szereti a csípőset - Erős Pistával ízesítjük, és pirítva puhára sütjük (kóstoljuk meg, hogy teljesen átsült-e a máj). Párolt rizzsel, vagy főtt burgonyával tálaljuk. (Szezonban tehetünk bele egy kevés zöldpaprikát és paradicsomot is.)

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...