2008. április 8., kedd

Rizibizi



Hozzávalók:
50 dkg rizs, víz, só, pirospaprika, bors, ételízesítő, 1 marék zöldborsó
Elkészítése:
A rizst háromszor átmosom utána abban a lábasban amiben főzni kívánom egy ujjnyi vizet ráhagyva fél órára beáztatom. Utána teszek még hozzá vizet kb. kétszer annyit mint amennyi a rizs és elkezdem főzni sóval. Addig főzöm amíg félig megpuhul majd lezárom alatta a gázt. A fedő alatt még párolom úgy 10 percig, így teljesen puha lesz. A fedő alatt már nem kell kevergetni. Leszűröm és nagyon alaposan átmosom, lecsorgatom és egy tálba teszem.
A fagyasztott borsót megmosom, beleteszem egy kis lábasba öntök rá olajat, ételízesítőt, piros paprikát, borsot. Így fedő alatt megpárolom a borsót amíg meg nem puhul. Az egészet ráöntöm a levével együtt a kifőtt rizsre, és összekeverem.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésszűzpecsenye karfiolpürével

Hozzávalók 4 személyre: 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a körethez: 1 db karfiol, 5 dkg parmezán sajt, 2 evőkanál tej...