2008. április 8., kedd

Rizibizi



Hozzávalók:
50 dkg rizs, víz, só, pirospaprika, bors, ételízesítő, 1 marék zöldborsó
Elkészítése:
A rizst háromszor átmosom utána abban a lábasban amiben főzni kívánom egy ujjnyi vizet ráhagyva fél órára beáztatom. Utána teszek még hozzá vizet kb. kétszer annyit mint amennyi a rizs és elkezdem főzni sóval. Addig főzöm amíg félig megpuhul majd lezárom alatta a gázt. A fedő alatt még párolom úgy 10 percig, így teljesen puha lesz. A fedő alatt már nem kell kevergetni. Leszűröm és nagyon alaposan átmosom, lecsorgatom és egy tálba teszem.
A fagyasztott borsót megmosom, beleteszem egy kis lábasba öntök rá olajat, ételízesítőt, piros paprikát, borsot. Így fedő alatt megpárolom a borsót amíg meg nem puhul. Az egészet ráöntöm a levével együtt a kifőtt rizsre, és összekeverem.

Nincsenek megjegyzések:

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...