2008. április 11., péntek

Rántott sajt, gomba, karfiol


Hozzávalók:
40 dkg rántani való sajt, 40 dkg. csiperke gomba, 1 db. karfiol (kisebb), 2-3 db. tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz, olaj a sütéshez
Elkészítése:
A karfiolt megtisztítjuk, sós vízben - roppanósra, de nem puhára - előfőzzük. Leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A gombák szárát kitörjük, folyóvízben jól megmossuk, hogy a rátapadt szennyeződés lejöjjön, de ne húzzuk le a héját. Ha nagyobb gombát kaptunk, negyedekbe vagy félbe vágjuk. A Medve sajtot ujjnyi karikákra szeleteljük. A tojásokat tálba ütjük, picit megsózzuk, és kissé felverjük. Majd a szokásos módon a karfiolt és a gombát bepanírozzuk. A sajtot, hogy sütéskor ne folyjék ki, először lisztbe, majd tojásba, utána megint lisztbe, tojásba és végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Az olajat felforrósítjuk, de vigyázva, hogy azért túlzottan forró ne legyen, megsütjük benne először a karfiolt, majd a gombát és végül a sajtot. Papírtörlőre szedjük, ami a felesleges olajat felszívja. Tetszés szerinti körettel és majonézzel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...