2008. április 8., kedd

Sült tarja zöldpaprikával


Hozzávalók:
4 szelet sertés tarja, 2-3 db zöldpaprika, zsír, só, bors, fokhagyma granulátum.
Elkészítése:
A húst gyengén kiklopfoljuk, befűszerezzük és kb. egy órára, hidegre tesszük.
A zsírt felforrósítjuk, a húsokat hírtelen átsütjük mindkét oldalán, majd kevés vizet öntünk alá. Minden szelet húsra 2 széles szelet zöldpaprikát teszünk, és az edényt lefedve puhára pároljuk. Ha már elég puha, levesszük a fedőt, és a hús mind két oldalát pirosra sütjük.
Sós vízbe főtt krumplival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...