2008. április 10., csütörtök

Tárkonyos bárányragu

Hozzávalók: 80 dkg bárány apróhús (lehet csontos is), 1 fej hagyma, 8-10 tárkonylevél, 2 dl tejföl, só, liszt, pirospaprika, tárkonyecet, citromlé, olaj.

A jól megmosott és darabokra vágott húst, az egész fej megtisztított hagymával és sóval annyi vízben, hogy éppen ellepje, puhára főzzük. Kivesszük belőle a hagymát, apróra vágott tárkonylevelet teszünk bele, s enyhén paprikás rántással berántjuk, hogy a ragu leve krémleves sűrűségű legyen. Felforraljuk, tejföllel, citromlével ízesítjük, s ha nem elég savanykás - mert ennek az íznek kell dominálnia, tárkonyecetet tehetünk még bele. Szokás paprika nélkül is készíteni, más konyhákon tejszínnel elkevert tojássárgájával gazdagítják. Párolt rizst vagy petrezselymes burgonyát adjunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...