2008. április 8., kedd

Túróstészta



Hozzávalók:
25 dkg tészta(nagykocka), tehéntúró, 10 dkg füstölt szalonna, só
Elkészítése:
A füstölt szalonnán apró kockára vágjuk, és mikróban 2-3 perc alatt kisütjük a zsírját.
A tésztát kifőzzük sós vízben. A tésztavízbe kis olajat is önthetünk, hogy ne ragadjon össze.
Ha a tészta kifőtt lecsöpögtetjük, majd egy nagy tálba tesszük. Belekeverjük a túrót, a szalonnát és a szalonna zsírját és a sót.
Tejföllel fogyasztjuk.
A füstölt szalonnától utánozhatatlanul ízletes és jó illatú lesz az ételünk.

Nincsenek megjegyzések:

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...