2008. április 14., hétfő

Villámszilvás (Margit2)

Hozzávalók:
3 tojás, 15 dkg rétesliszt, 7,5 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, csipetnyi só, 1,5 dl tej, kis sütőpor. (Késhegynyi sikér és aszkorbinsav javít az állagán!)

Elkészítése:
Mindezt összekeverni, majd margarinozott teflonos tálba önteni, rá 10 - 12 db szilvát tenni szeletelve .
A szilva berakása után egyből ráreszelek egy kis diót, vagy mogyorót. Így rakom be sütni. Megnyomom a Crisp funkció gombot, és l2-14 perces sütésre állítom. Ha megsült egy nagy tálra rakom, és szoktam csokoládés (vaníliás...stb ízlés szerint) pudingot rákenni. (Ha van tejszínhab, a pudingos szelet azzal még istenibb!)

Nincsenek megjegyzések:

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...