2008. április 11., péntek

Vitasali


Hozzávalók:
A salátához:Tetszés szerinti zöldségek jégsaláta, kígyóuborka, retek, lilahagyma, újhagyma, snidling, paradicsom, Feta sajt.
Az öntethez:1 db. tojás, 1 teáskanál mustár (legjobb a dijoni) 1,25 dl. olaj, 2-3 evőkanál citromlé, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors

Elkészítés:
A zöldségeket tetszés szerint felszeleteljük, illetve kockára vágjuk és összekeverjük, a tetejére morzsoljuk a Feta sajtot. Fogyasztáskor az öntettel meglocsoljuk. Az öntethez robotgéppel vagy turmixgéppel a tojást, a mustárt az apróra vágott fokhagymával összekeverjük. Állandó keverés közben beledolgozzuk az olajat, majd sóval, borssal és a citromlével ízesítjük. (Az öntethez tejfölt vagy joghurtot is keverhetünk.)

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...