2008. április 15., kedd

Zala kocka

Tészta hozzávalói:
12 db tojás,
12 evõkanál cukor,
10 evõkanál liszt,
2 evõkanál kakaó.
Kakaós piskóta:
4 tojást kikeverünk 4 evõkanál cukorral, majd hozzáadjuk a 3 evõkanál lisztet és 1 evõkanál kakaóport. Óvatosan hozzáadjuk a 4 tojás felvert habját. A kakaós piskótából két lapot sütünk.
Sárga piskóta:
4 tojás sárgáját kikeverünk 4 evõkanál cukorral, majd hozzáadjuk a 4 evõkanál lisztet.
Belekeverjük a 4 tojás felvert habját. A lapokat közepesnél nagyobb tepsiben sütjük ki.
Krém hozzávalói:
6 dl tej,
2 db csokis puding,
20 dkg cukor,
25 dkg margarin,
4 tojás felvert habja.
6 dl tejet felfõzünk sûrûre 2 csomag csoki pudingporral, egy kanál kakaóporral. Még melegen belekeverjük a négy tojás felvert habját. Az egészet hagyjuk teljesen kihûlni. 25 dkg margarint kikeverünk 20 dkg porcukorral, majd összedolgozzuk óvatosan a kihûlt pudinggal.
Lapok töltése:
Barna, sárga, majd megint barna lap következik. Egyenletesen osszuk el közöttük a krémet.
A tetejét a maradék krémmel kenjük be. Még frissen egyforma kockákra osszuk be a tetejét.
Díszítés:
5 dkg margarint kevés porcukorral keverjünk ki, színezzük egy nagyon kevés ételfestékkel.
Ezzel apró díszítéseket nyomjunk minden kocka közepére. Végül megszórjuk csokidarával.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...