2008. április 11., péntek

Zöldborsó főzelék


Hozzávalók:
70 dkg mirelit zöldborsó (szezonban friss borsó), 1/2 csokor petrezselyemzöld, 2 dl főzőtejszín, tej, 3 evőkanál liszt, olaj, só, cukor

Elkészítés:
A borsót felengedés nélkül egy kevés olajon, sóval, pici cukorral és az apróra vágott petrezselyemzölddel puhára pároljuk. (Közben az elpárolgott vizet pótoljuk.) Meghintjük a liszttel, a tűzről levéve beleöntjük a tejszínt és egy pohár tejet. Beforraljuk, közben tej vagy víz hozzáadásával tetszés szerinti sűrűségűre készítjük. Megkóstoljuk, és ha szükséges sóval, vagy cukorral készre ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Krémsajtos máktorta

Hozzávalók: a piskótához: 25 dkg darált mák, 5 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütőpor; a kré...