2008. április 8., kedd

Zöldborsós csirkeszárnyleves

Hozzávalók:

5 db csirkeszárny, 2 db sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 db közepes karalábé, 20 dkg friss zöldborsó (vagy fagyasztott), 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, Húsleves alaplé.


Az olajon az előkészített (tisztított, félbevágott, megmosott) csirkeszárnyakat kissé megpirítom. A fehérrépát, sárgarépát, karalábét kockákra vágom, és a csirkéhez adva tovább pirítom. Meghintem 1 evőkanál liszttel, 1-2 percig pirítom még, majd a húslével felöntöm.


Ha már a hús és zöldség is majdnem puha, hozzáadom a zöldborsót, és készre főzöm. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel meghintem, ezzel már nem főzöm tovább.


Levesbetétnek külön főzöm ki a száraztésztát, csak a tálaláskor teszem a levesbe.

Nincsenek megjegyzések:

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...