2008. április 8., kedd

Zöldborsós csirkeszárnyleves

Hozzávalók:

5 db csirkeszárny, 2 db sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 db közepes karalábé, 20 dkg friss zöldborsó (vagy fagyasztott), 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, Húsleves alaplé.


Az olajon az előkészített (tisztított, félbevágott, megmosott) csirkeszárnyakat kissé megpirítom. A fehérrépát, sárgarépát, karalábét kockákra vágom, és a csirkéhez adva tovább pirítom. Meghintem 1 evőkanál liszttel, 1-2 percig pirítom még, majd a húslével felöntöm.


Ha már a hús és zöldség is majdnem puha, hozzáadom a zöldborsót, és készre főzöm. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel meghintem, ezzel már nem főzöm tovább.


Levesbetétnek külön főzöm ki a száraztésztát, csak a tálaláskor teszem a levesbe.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...