2008. április 10., csütörtök

Zöldborsós sertéstokány

Hozzávalók: 50 dkg sertéshús, 5 cl olaj, 10 dkg vöröshagyma, 3 g törött bors, 80 dkg zöldborsó (friss), 1 csomó zöldpetrezselyem, 5 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dl tejszín, só
Elkészítése: A sovány sertéshúst megmossuk, ceruzavastagságú csíkokra vágjuk. Az olajban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a húst, meghintjük egy kevés őrölt borssal, és fedővel letakarva pároljuk. Szükség szerint mindig csak egy kevés vizet öntünk alá, hogy a hús rövid leven párolódhasson. Amikor a hús félig puha, hozzáadjuk a kifejtett zöldborsót és az apróra vágott zöldpetrezselymet, és a hús teljes puhulásáig pároljuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, 1-2 percig gyakori keveréssel pirítjuk, majd felengedjük a tejjel és a tejszínnel, és felforraljuk. Köretnek párolt rizst tálalunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésszűzpecsenye karfiolpürével

Hozzávalók 4 személyre: 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a körethez: 1 db karfiol, 5 dkg parmezán sajt, 2 evőkanál tej...