2008. április 8., kedd

Zöldséges csirkecomb 4 személyre

4 csirkecomb
10 dkg gomba
20 dkg kelbimbó
40 dkg burgonya
20 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zöldpaprika
10 dkg zeller
5 dkg zöldhagyma
5 dkg margarin
petrezselyem
majoranna
őrölt fehérbors


A lebőrözött combokat sózd, borsozd és szórd meg petrezselyemmel,
majorannával és pihentesd egy órát. A megtisztított zöldségeket
vágd fel kis darabokra, sózd meg, adj hozzá finomra vágott
petrezselymet és keverd össze. Egy margarinnal kikent tűzálló
tálba terítsd el a zöldség felét, arra fektesd a combokat, tégy
rájuk margarindarabkákat, s az egészet borítsd be a maradék
zöldséggel. Az edényt jól fedd le - legalább alufóliával - és
középmeleg sütőben süsd, míg a hús meg nem puhul.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...