2008. május 4., vasárnap

Zserbó szelet



Tésztához :


30 dkg vaj vagy 20 dkg zsír, 60 dkg liszt, 2 tojás sárgája, késhegynyi szódabikarbóna, fél csésze tej,10 dkg cukor, kevés só.
Töltelék:
1 kis üveg lekvár, 20 dkg darált dió, (20 dkg porcukorral összekeverve).
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a cukrot, a kevés citromlével felhaboztatott szódabikarbónát, csipet sót és 2 t.sárgáját. Könnyen gyúrható tésztává dolgozzuk. Három cipót formázunk a tésztából, az egyiket a tepsi méretével azonos nagyságúra kinyújtjuk, és beleterítjük a kilisztezett tepsibe, majd villával óvatosan megszurkáljuk. Megkenjük baracklekvárral (erre ízlés szerint alkalmazható bármilyen lekvár) és rászórjuk a cukros dió felét. A másik cipóból nyújtott tésztalapot készítünk és betakarjuk vele az alsót, majd megszurkáljuk, és azt is megkenjük lekvárral, és dióval.
Ezután a 3. tésztával befedjük, megszurkáljuk, és megsütjük.
Tetejére csokimázat teszünk.

1 megjegyzés:

Edit írta...

Ezt húsvétra és keresztelőre sütöttem meg.Nagyon fincsi,az a recept amit régen kerestem.
Köszi

Sertésszűzpecsenye karfiolpürével

Hozzávalók 4 személyre: 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a körethez: 1 db karfiol, 5 dkg parmezán sajt, 2 evőkanál tej...