2008. június 24., kedd

Tárkonyos csirke újburgonyával

Hozzávalók:
6 db egész csirkecomb, kb. 1 kg újburgonya, 5 gerezd fokhagyma, 1 db paprika, só ízlés szerint, 1 teáskanál tárkony, 1,5 dl száraz fehérbor, 2 evőkanál tej, pár csepp olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat alaposan megmossuk, majd besózzuk. Egy tepsi aljára kevés olajat csepegtetünk, alaposan szétkenjük, és a húsokat egymás mellé, középre helyezzük. Az újburgonyát megtisztítjuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és a csirkecombok köré-mellé dobáljuk, megsózzuk. A fokhagymát apró kockákra vágjuk és a húsra szórjuk. A paprikát felkarikázzuk, és a húst beborítjuk vele. Meghintjük az egészet a tárkonnyal, és aláönjük a fehérbort. Ha túl sovány a hús, kevés olajat csepegtethetünk még rá. Alufóliával befedjük, és 30 percig fólia alatt, majd további 35-40 percig anélkül sütjük. Közben saját szaftjával és a tejjel többször meglocsoljuk, hogy szép piros legyen.
Megjegyzés: Ha sikerül apró újburgonyát kapnunk, ami nem nagyobb, mint egy dió, akkor azokat egészben tesszük a hús köré. Elég munkaigényes a megtisztítása ugyan, de igazán finom csemege.

Nincsenek megjegyzések: