2008. július 15., kedd

Muszaka


50 dkg krumplit héjában megfőzzük, 2 padlizsán centis szeletekre vágva, 3 db. paradicsom 1 centis szeletekre vágva, zöldpaprika , 50 dkg darált sertéshús, 1 fej hagyma apróra vágva, 2 gerezd préselt fokhagyma, kevés olaj, 2 ek reszelt emmentáli, liszt, só, bors, bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem.
A padlizsánt forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütöm(én nem hámoztam meg). Ezt követően a hagymát is megpirítom egy kevés olajban. Az olajban a húst erősen megpirítom (10 perc), hozzáadom a hagymát, a fokhagymát, a zöldpaprikát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sót, borsot, egy kevés bazsalikomot és kakukkfüvet és további öt percig kis lángon párolom.
A besamelmártáshoz 5 dkg vajat felhevítjük, elkeverjük benne a 2 evk lisztet, majd a 4 dl tejjel csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és jól összefőzzük. Ha langyosra hűlt, elkeverünk benne egy tojást.
Kiolajozunk egy nem túl nagy tűzálló tálat, az aljára lerakjuk a burgonyakarikák és a padlizsán felét, rásimítjuk paradicsomos ragut, megismételjük amíg a hozzávalókból tart, végül kissé egymásra csúsztatva, a 3 felkarikázott paradicsom.
Leöntjük a besamel mártással és reszelt trappistával megszórjuk, előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések: