2008. július 15., kedd

Növendék parasztcsorba


Hozzávalók:
50 dkg növendék marhahús, 20 dkg burgonya, 1 fej hagyma, 8 dkg zöldbab, 4 dkg zöldborsó, 3 db. sárgarépa, 2 db. fehérrépa, egy kevés káposzta, 1/4 karfiol (elhagyható), 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 1 hámozott paradicsom vagy 2 dkg paradicsompüré, házi ételízesítő, kevés citromlé.
Elkészítése:
A növendék combot közepes kockákra vágjuk és odatesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, hagymát, majd a szintén kockákra vágott burgonyát, a zöldborsót, a káposztát, a karfiolt és a zöldbabot. Amikor készre főtt, hozzáadjuk a paradicsompürét, az apróra vágott zöld lestyánt, ételízesítőt, és citromlével savanyítjuk.
Megjegyzés:
Aki szereti tejföllel és csípős paprikával még ízesebbé teheti :)

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...