2008. november 6., csütörtök

Brokkoli sajtmártással


Hozzávalók:
50 dkg brokkoli, 6 dkg margarin, 2 evőkanál liszt, 3,5 dl tej, 1 dl tejszín, 10 dkg reszelt sajt, (legjobb a parmezán), só, szerecsendió, bors, 1 gerezd fokhagyma, margarin. A brokkolit megpároljuk. Közben elkészítjük a mártást: kevés olajon vagy vajon világosra pirítjuk a lisztet, felengedjük a forrásban lévő tejjel, s kevergetve besűrítjük. (besamell-típusú krémet készítünk). Sóval, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, borssal ízesítjük. Tűzről levéve hozzákeverjük a tejszínt és a sajt felét. Margarinnal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük a brokkolit, leöntjük a mártással, rászórjuk a maradék sajtot, melyet forró sütőben kb. 3-5 perc alatt ráolvasztunk.

2 megjegyzés:

Konyhatündér írta...

Kedves Jutka!

Megint játékra invitállak!A részleteket nálam megtalálod!

Üdv:Konyhatündér

Jutka írta...

Kedves Konyhat�nd�r.K�sz�n�m, hogy r�m gondoltatok, igyekszem teljes�teni. Sz�p napot, �dv Jutka.

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...