2008. november 4., kedd

Sajttorta


Hozzávalók a tésztához: 23 dkg liszt, 1/8 dl víz (125 ml), 7 dkg vaj, 1/2 tk só. Sima tésztává összegyúrjuk és amíg készítjük a tölteléket, addig betesszük a hűtőbe pihenni.

Töltelék: 20 dkg Trapista sajt (5 dkg lehet ebből, füstölt Karaván sajt), 2 dl tejföl, 3 tojás, 1 ek. mustár, ízlés szerint só, bors. A tojást habosra keverjük a fűszerekkel és a tejföllel, a sajtot lereszeljük, beleforgatjuk a tojásos masszába. Kivajazunk-lisztezünk egy kerek jénai formát, belesimítjuk a tésztát úgy, hogy 2 cm-es pereme legyen. Ráöntjük a sajtos tölteléket és előmelegített sütőben, kb. 220 C-on, 40-45 perc alatt pirosra sütjük. Akkor van kész, ha a közepébe szúrt fogpiszkálóra, már nem ragad a massza. Tortaszerűen felvágjuk, savanyúsággal vagy fejessalátával kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!

1 megjegyzés:

Vicuska írta...

Finom lehet, imádom a sajtos dolgokat!

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...