2009. január 8., csütörtök

Egyszerű vacsi


Gombapaprikás puliszkával



50-60 dkg gomba, 2 nagy fej hagyma, 1 kanál zsír, só,pirospaprika, petrezselyemzöld, tejföl, 1 kanál liszt.

A gombát vékony szeletekre vágjuk, sós vízben megfőzzük vagy leszűrjük.

Az így előkészített gombát paprikás-hagymás zsírba tesszük és fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Belekeverjük a liszttel elevert tejfölet és a petrezselyemzöldet.

Galuskával, makarónival, párolt rizzsel, puliszkával, uborkasalátával kínáljuk.

1 megjegyzés:

kacsacj írta...

Az az etel, ami ugy van: 1 kalany zsir, az csak jo lehet!
Finom varganyaval, vagy az oszon szedett pereszkebol sem volt rossz.
Amit nagyon szeretek az a szekfugomba, azok a kicsi barnacskak.

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...