2009. január 8., csütörtök

Egyszerű vacsi


Gombapaprikás puliszkával



50-60 dkg gomba, 2 nagy fej hagyma, 1 kanál zsír, só,pirospaprika, petrezselyemzöld, tejföl, 1 kanál liszt.

A gombát vékony szeletekre vágjuk, sós vízben megfőzzük vagy leszűrjük.

Az így előkészített gombát paprikás-hagymás zsírba tesszük és fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Belekeverjük a liszttel elevert tejfölet és a petrezselyemzöldet.

Galuskával, makarónival, párolt rizzsel, puliszkával, uborkasalátával kínáljuk.

1 megjegyzés:

kacsacj írta...

Az az etel, ami ugy van: 1 kalany zsir, az csak jo lehet!
Finom varganyaval, vagy az oszon szedett pereszkebol sem volt rossz.
Amit nagyon szeretek az a szekfugomba, azok a kicsi barnacskak.

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...