2009. január 29., csütörtök

Túró gombóc


Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 15 dkg búzadara (gríz), 5 dkg cukor, kis só, 2 tojás, pirított zsemlemorzsa.


A túrót simára keverjük a tojássárgákkal, kis sóval, cukorral, a búzadarával és 3-4 óráig pihentetjük.
Akkor összevegyítjük a keményre vert tojáshabbal és lobogó sós vízbe vizes kézzel idomított gombócokat rakunk. Puhára főzzük, leszűrjük és pirított morzsába forgatjuk.
Cukorral, tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....