2009. január 2., péntek

Zöldbableves tárkonyosan




Jól jött a sok kiadós kaja után kis húsmentes leves :)
Hozzávalók: 1kg zöldbab, 1 fej hagyma, 1 sárgarépa, 1 krumpli, tojásnyi zsír, 2 kanál liszt, só, leveskocka, 1 kiskanál cukor, 1dl paradicsomlé, pirospaprika, ecet, petrezselyemzöld, tárkony, tejföl.
A zöldbabot megtisztítjuk, feltördeljük, megmossuk (nekem most le volt fagyasztva). Forró vízzel leforrázzuk, aztan lyukas kanállal átszedjükegy fazék lobogó vízbe. Hozzáadjuk az apróra vágott zölséget és fedő alatt, lassan puhára főzzük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a tárkonyt, kevés borsot. Vékony, barna, paprikás rántást készítünk és berántjuk a levest. Tálalás előtt kevés cukorral, ízlés szerint ecettel fűszerezzük, tejfölet adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...