2009. február 23., hétfő

Bolognai lasagne




70 dkg darált hús, 40 dkg sûrített paradicsom, 2 közepes hagyma, 10 dkg szalonna(elhagyható), bors, oregano,bazslikom, só, 5 ek cukor, 3 ek olaj, 20 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, fél kg lasagnetészta, fél liter besamelmártás. A szalonnát apró kockára vágom és egy evõkanálnyi olajon kiolvasztom. Sárgára pirítom benne az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a darált húst. A hús megfehéredése után hozzáteszem a sûrített paradicsomot, majd beleteszem a borsot, a sót, a cukrot és az oreganot, bazsalikomot. Az egészet jól összeforralom.
Egy tepsit(én teflon tepsibe szoktam) kiolajozok,öntök az aljára besamelt, ráteszek egy réteg tésztát. Megkenem a paradicsomos raguval, ráteszek újabb réteg tésztát, amelyet besamellel kenek meg, majd sajtot szórok rá. Ez így megy egészen addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére besamelt öntök, amit a reszelt sajttal szórok meg. Forró sütõben szép pirosra sütöm, majd felkockázva tálalom.
Besamelmártás
5 dkg vaj, 5 dkg liszt, fél liter tej, só, szerecsendió.
A vajból és a lisztből világos rántást készítek, majd felengedem a tejjel. Sózom és szerecsendióval ízesítem.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nyami nyami!!! Ezt is nagyon szertjuk!