2009. március 22., vasárnap

Finom meggyes


1,1/2 csésze cukrot 25 dkg margarinnal lángon addig kavarunk, amíg jól elolvad. A tűzről levéve hozzáadunk 2 ek kakaót, elkavarjuk és hagyjuk kihűlni.
Hozzáadunk 4 tojás sárgáját és jól elkarvarjuk. A massza felét egy másik edénybe tesszük.
Ami az edényben maradt, ahhoz hozzáadunk 1 csésze lisztet, a 4 tojásfehérje kemény habját, 1/2 csomag sütőport. Kikent lisztezett kicsi (20x25) tepsibe megsütjük.

A félretett masszához hozzáadunk 10 dkg margarint, 5 dkg cukrot. Kályhán össze olvasztjuk. A tűzről levéve hozzáadunk 2-3 marék apróra vágott pörkölt diót és kb. 30 dkg kimagozott, levétől lecsepegtetett meggyet, 3 evk. rumot. Hagyjuk hűlni és langyosan a hideg tésztára öntjük.

4 megjegyzés:

Emmi, Marci, Kati írta...

Finom lehet. Lehet, hogy én is kipróbálom. :)

sedith írta...

HAhóóóóó!:)

kacsacj írta...

S aztan most lehet Husvetra egy jo baranykas, zsirosat :">

Belly írta...

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok.

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...