2009. április 30., csütörtök

Nápolyis zakota (Ottis)

A receptet Ottitól kaptam, nagyon ízlik :)

Hozzávalók: 2 db nápolyi lap (készen kapható, tepsi méretű), 1 csésze űrtartalma kb.(2 dl), 6 tojás, 1 csésze cukor +20 dkg, 1 csésze liszt, 1 tk sütőpor, 1 csésze darabos dió, 1 csésze darabos csoki,1 csésze apró gyümölcs (bármilyen: ribizli,meggy,cseresznye, málna –lehet befőtt is, lecsepegtetve), 1 csésze mazsola, 1 csésze színes rahát én kihagytam mivel nem szeretem (ha nincs akkor valamilyen aszalt gyümölcs), 1 ek kakaó, 12,5 dkg margarin, tetejére mogyorókrém vagy csokoládékrém és kókuszreszelék.
Elkészítés: 6 tojás fehérjét egy csésze (a csésze a mérőeszköz) cukorral felverünk, teszünk bele 1 csésze lisztet+sütőport összekavarva, utána beletesszük a darabos diót, a csokit, az apró gyümölcsöt, a mazsolát és a rahátot. Jól összekavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-40 percet sütjük (tűpróba). Közben a tojások sárgáját gőz fölött a maradék cukorral addig kavarjuk, amíg megvastagodik a krém, hozzátesszük a kakaót, majd hozzákavarjuk a margarint. Félretesszük és kihűtjük.
Összeállítjuk a süteményt: egy nápolyi lap, rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a megsült piskótát, rákenjük a krém második felét és rárakjuk a másik nápolyi lapot. Tetejét megkenjük mogyoró vagy csokoládékrémmel és megszórjuk kókuszreszelékkel.

6 megjegyzés:

trinity írta...

Nem ismertem-de igen jól hangzó sütike!!!

lúdanyó írta...

Szia, szeretném megkérdezni, hogy mi az a rahát? Különben meg nagyon finom lehet ez az érdekes süti :)

Ottis írta...

Ó, de jó, úgy örülök, hogy ízlik.Nálunk sokáig, nagyon sokáig ez volt a nagy nagy kedvenc!

sedith írta...

Nahát! Biztos voltam benne, hyog írtam én is. sokszor íyg járok: csak fejben válaszolok,a ztán meg csodálkozom, hyog hol az írásom.
Én is ismerem, nálunk is ízlik! De nálunk Nápolyi csodálatos a neve, illetve, ha nem nápolyival készül, hanem barna piskótával helye5ttük, akkor egyszerűen Csodálatos (tészta).
Puszi: Edith

Vállalkozásom megszűnt írta...

Amennyire szeretsz sütni főzni, ahhoz képest sovány vagy!
Igencsak étvágygerjesztő amit készítesz.

Jutka írta...

Igen, szerencsésnek mondhatom magam :)