2009. június 1., hétfő

Hidegtál pünkösdre


Májfasírt töltve, rántott csirkemell

1 kg csirkemájat kb 5 hagymával megrántottam, 3-4 szelet tejbe áztatott kenyér, 2 tojás, só, bors, petrezselyemzöld.

Amikor langyosra hűlt a máj, ledaráltam a kenyérrel együtt, majd belegyúrtam a két egész tojást, a fűszereket.
Kizsírozott kalácspléhbe elsimítottam a massza felét, ráhelyeztem 5 főtt tojást, majd ráhalmoztam a maradék májat és a sütőbe kb egy órát sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...