2009. június 1., hétfő

Hidegtál pünkösdre


Májfasírt töltve, rántott csirkemell

1 kg csirkemájat kb 5 hagymával megrántottam, 3-4 szelet tejbe áztatott kenyér, 2 tojás, só, bors, petrezselyemzöld.

Amikor langyosra hűlt a máj, ledaráltam a kenyérrel együtt, majd belegyúrtam a két egész tojást, a fűszereket.
Kizsírozott kalácspléhbe elsimítottam a massza felét, ráhelyeztem 5 főtt tojást, majd ráhalmoztam a maradék májat és a sütőbe kb egy órát sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...