2009. június 1., hétfő

Hidegtál pünkösdre


Májfasírt töltve, rántott csirkemell

1 kg csirkemájat kb 5 hagymával megrántottam, 3-4 szelet tejbe áztatott kenyér, 2 tojás, só, bors, petrezselyemzöld.

Amikor langyosra hűlt a máj, ledaráltam a kenyérrel együtt, majd belegyúrtam a két egész tojást, a fűszereket.
Kizsírozott kalácspléhbe elsimítottam a massza felét, ráhelyeztem 5 főtt tojást, majd ráhalmoztam a maradék májat és a sütőbe kb egy órát sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...