2009. július 6., hétfő

Borjúpörkölt gombával

Hozzávalók:
2 kg borjúlábszár,
0,5 kg gomba
2 fej vöröshagyma,
1 db paradicsom,
1 db zöldpaprika,
2 dl olaj vagy egyéb zsiradék,
1 kávéskanál pirospaprika,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

A húst két-három cm.-es kockákra vágjuk. Finomra vágott hagymát az olajon zsemleszínűre pirítjuk, belekeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a megmosott húst, megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk. Gyakran kevergessük meg, és ha zsírjára sül, öntsünk alá egy kevés vizet, hogy rövid lében, szinte zsírjára pörkölődjék. Ha a hús puhulni kezd, adjuk hozzá a megtisztított, feldarabolt gombát, paradicsomot, és zöldpaprikát, majd főzzük készre.

1 megjegyzés:

kacsacj írta...

Jaj, ez nagyon finom lehet!

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...