2009. július 20., hétfő

Tehéntúrós barackos sütemény


A laphoz:
25 dkg liszt
2 kiskanál sütőpor
1 csipetnyi só
8 dkg cukor
17 dkg margarin
1 tojás


Ezeket összegyúrjuk, míg tésztánk jól összeáll. Mikor ez megvan, a tésztát kivajazott, liszttel megszórt kerek tortaformába vagy akár téglalap alakú tepsibe helyezzük. A tésztára 5 dkg diót szórunk, majd kimagolt barackkal gazdagon megrakjuk.

Túrókrém.
7 dkg vaj
20 dkg cukor
3 tojás
1 citrom héja
1 csomag vaníliapor
6,5 dkg liszt
75 dkg tehéntúró
Mindezt mixerrel kikeverjük, míg finom, krémes masszánk lesz. Ha azt szeretnénk, hogy a túrókrém tényleg nagyon finom legyen, és ne legyenek benne nagyobb túródarabok, a túrót szitán préseljük át, vagy mixerrel pépesítsük. A kikavart túrókrémet a dióval és barackkal megrakott tésztára kenjük, tetejét pedig kis tejjel elkevert tojás sárgájával kenjük meg. Előre melegített sütőben, lassú tűznél kb. másfél órát sütjük.
A formából csak akkor vegyük ki, amikor a sütemény teljesen kihűlt!

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...