2009. szeptember 8., kedd

Tárkonyos marharagu




Hozzávalók:

70 dkg marhacomb,fél csomag tárkony,só,bors,2 hagyma,2 kiskanál cukor,2 evőkanál, mustár,1 evőkanál ecet,1 dl tejföl,1 evk. liszt


Elkészítés:
A marhahúst összevágjuk, és kevés forró olajon elősütjük.
A húsokat kiemeljük az olajból, a visszamaradt zsírjukba cukrot szórunk, lassú tűzön karamellizáljuk, mustárt és vékony szeletekre vágott hagymát keverünk hozzá, beleöntjük az ecetet, majd egy kevés vizet.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk finomra vágott tárkonnyal, visszahelyezzük a húsokat, majd fedő alatt, lassú tűzön készre pároljuk.
A lisztet a tejföllel elsodorjuk és azzal sűrítjük be a ragut.

6 megjegyzés:

trinity írta...

Épp a hétvégén tettem a fagyasztóba 2 adag szép marhacombot. Jó ötletet adtál, hogy tárkonnyal készítsem az egyik adagot-nagyon jó kis fűszer az...Köszi!!!

Karesz írta...

Végre!!!!!!!

Jutka írta...

Gondoltam kicsit változzon, ne mindig pörkölt legyen, mivel nem tudtam szép szeleteket vágni igy maradt ez..nagyon finom lett. Érdemes kipróbálni :)
üdv. Jutka

J_Harper írta...

Ez nagyon tuti tipp, de vigyázat a cukorral a kevésbé édes szájúaknak. Az a két kanál kissé sok lehet...

demyke írta...

szia!
Én is szoktam hasonlót készíteni, de általában sertéshúsból.
különleges ízt ad neki a tárkony, nem az a megszokott.

Jutka írta...

Igen a kevésbé édesszájuak gondolom figyelnek :)
Lehet a cukrot nélkülözni
üdv J.

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...