2009. szeptember 20., vasárnap

Újházy tyúkhúsleves


3 kg tyúkhús, 30 dkg sárgarépa, 20 dkg gyökér, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 10 dkg gomba, 10 dkg hagyma, 20 dkg karfiol, 15 dkg zöldborsó, 3 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 csomó petrezselyemzöld, só, kb. 30 szem bors, darabka gyömbér.
A tyúkhúst szép darabokra osztom, megmosom és hideg vízben felteszem főni. Mikor felforrt, leszedem a habját. Utána hozzáadom a tisztított zöldségeket és a fűszereket, majd sózom. Kis lángon (takarék) főzöm. Mikor a tyúk megfőtt, kicsontozom és a húst csíkokra vágom. A levest átszűröm. A zöldségeket vékonyan felszeletelem. A zöldségeket, a húst és a levesbetétet levesestálba teszem és felöntöm a forró levessel. Apróra vágott petrezselyemzölddel tálalom.
(Nem volt otthon zöldborsó, így gombát tettem bele és nagyon ízlett.)

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...