2009. november 28., szombat

Almás táska




Hozzávalók:

1 adag leveles vajas tészta, 80 dkg alma, 10 dkg darált dió, 15 dkg cukor, fahéj, 1 tojássárgája.

Elkészítés:
A tésztát kb. 0,4 mm vastagságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk egy lisztezett deszkán. 10x10 cm-es négyzetekre felvágjuk. Ezek közepén elosztjuk a lereszelt, levétöl kinyomkodott, a dióval és cukorral elkevert és 1 kiskanál őrölt fahéjjal ízesített almát. A tészta csücskeit tojássárgájával megkenjük és a tésztaszeleteket egymásra hajtva batyut formálunk. Tojássárgájával megkenjük, megszúrkáljuk és sütölapra téve megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésszűzpecsenye karfiolpürével

Hozzávalók 4 személyre: 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a körethez: 1 db karfiol, 5 dkg parmezán sajt, 2 evőkanál tej...