2009. november 28., szombat

Almás táska




Hozzávalók:

1 adag leveles vajas tészta, 80 dkg alma, 10 dkg darált dió, 15 dkg cukor, fahéj, 1 tojássárgája.

Elkészítés:
A tésztát kb. 0,4 mm vastagságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk egy lisztezett deszkán. 10x10 cm-es négyzetekre felvágjuk. Ezek közepén elosztjuk a lereszelt, levétöl kinyomkodott, a dióval és cukorral elkevert és 1 kiskanál őrölt fahéjjal ízesített almát. A tészta csücskeit tojássárgájával megkenjük és a tésztaszeleteket egymásra hajtva batyut formálunk. Tojássárgájával megkenjük, megszúrkáljuk és sütölapra téve megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...